В Кубрат бе разиграна учебна тренировка при земетресение

   Във връзка с утвърден от областния управител на Разград график, в района на спортната зала в Кубрат се проведе учебна тренировка на Щаба за изпълнение на общинския план за защита на населението при бедствия. Проверена бе готовността по организиране и провеждане на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи от доброволното формирование към "Гражданска защита" на общината, съвместно с екипите на Районна служба за противопожарна безопасност и защита на населението, РУ на МВР и Филиала за спешна медицинска помощ. В занятието взе участие и "Гражданска защита" - Разград.
   Обявено бе бедствено положение на територията на община Кубрат в частта "Действие при земетресение". Първо бе проведено заседание на щаба в заседателната зала на общината. Получен бе сигнал, че има бедстващи хора в района на спортната зала. Всички екипи бяха насочени натам. От залата бяха изведени намиращите се там деца, а едно от тях, по-тежко пострадало, бе изнесено на носилка и откарано с линейка на "Бърза помощ".
   След това екипите се насочиха към затиснат в автомобил човек, от паднало върху него дърво. С пневматични ножици бе разрязан автомобила, изваден бе пострадалия човек и бе откаран с линейка. После от изтичането на гориво автомобила се самозапали. Огнеборците от Кубрат с бързи действие го загасиха. С това учебната тренировка завърши.
   На демонстрациите присъстваха кметът на община Кубрат Алкин Неби, неговият заместник Орхан Мехмед, председателят на общинския съвет Хюсеин Юмеров, секретарят на общината Наргис Басри, служители в общинската администрация.

 

 

 

В Кубрат бе разиграна учебна тренировка при земетресение В Кубрат бе разиграна учебна тренировка при земетресение В Кубрат бе разиграна учебна тренировка при земетресение

 

Назад