Пресцентър

Магията на фолклора озари Кубрат: „Танцувай с пагане“ завърши с триумф
В Кубрат завърши осмото издание на Фолклорния фестивал „Танцувай с Пагане“, който събра любителите на народния танц в сърцето на град Кубрат. Организирано с усет и любов към българските традиции от Община Кубрат, Народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1891“ и Фолклорна формация „Пагане“, събитието успя да предаде незабравими емоции и запомнящи се моменти на всички присъстващи.
Дата на публикуване: 24.06.2024 г.
Повече информация...Фолклорен събор „Вълшебна плетеница“ в с. Юпер
За пети пореден път, живописното кубратско село Юпер стана сцена на пъстро и вълнуващо фолклорно събитие, което събра стотици самодейци от цялата страна.
Дата на публикуване: 22.06.2024 г.
Повече информация...Секретарят на МКБППМН-Кубрат сподели свежи превантивни идеи с обществени възпитатели и културни специалисти от страната
Секретарят на на МКБППМН-Кубрат, д-р Надие Карагьозова сподели свежи идеи за летни превантивни занимания с деца с обществени възпитатели и културни специалисти от страната.
Дата на публикуване: 22.06.2024 г.
Повече информация...Бюлетин за планови прекъсвания на Електроразпределение Север АД
На 20.06.2024 г. от 09:00 ч. до 11:00 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на с. Сеслав, с. Юпер, с. Звънарци, с. Божурово, с. Горичево, част от кв. Дряново - Кубрат, ДЗС - Кубрат.
Дата на публикуване: 20.06.2024 г.
Повече информация...Село Юпер посреща петото издание на фолклорния събор „Вълшебна плетеница“
На 22 юни 2024 г., в 10.00 часа, централният площад в село Юпер ще се превърне в сцена на петото издание на Фолклорния събор „Вълшебна плетеница – живи човешки съкровища“. Събитието обещава да бъде незабравимо с много веселие, песни, танци и отлично настроение.
Дата на публикуване: 20.06.2024 г.
Повече информация...В Кубрат се проведе информационна среща по проект "И аз мога"
Днес в Кубрат се проведе информационна среща по Проект "И аз мога", финансиран по Програма "Развитие на човешките ресурси" 2021-2027, съфинансиран от Европейския съюз. Бенефициент на проекта е СНЦ "АБЦ - Кубрат", а партньор - "Социално предприемачество" ЕООД.
Дата на публикуване: 19.06.2024 г.
Повече информация...Архив Пресцентър