Кубратчани посрещнаха Лили Иванова в Русе с погача и шарена сол

   В спортната зала „Арена Булстрад“ в Русе голям концерт изнесе примата на българската естрада Лили Иванова. На него беше поканена и присъства група кубратчани. Сред тях бяха кметът на община Кубрат инж. Бюрхан Исмаилов и членове на Управителния съвет на СНЦ „Гражданско сдружение Кубрат“. Присъстваха и други кубратчани. Този път съгражданите на Лили бяха дошли с погача и шарена сол. Подарени й бяха и биологично чисти плодове и мед от родния край.
   Още в началото на концерта публиката я посрещна с продължителни ръкопляскания. Лили изглеждаше перфектно. Както винаги тя не изневери на традицията си, като се появи облечена стилно в супер къса черна рокля, късо сако и много високи черни обувки. Тя пя близо два часа и половина без прекъсване, като изпълни предимно нови парчета. Накрая публиката я върна няколко пъти на бис обратно на сцената. Тя завърши концерта с една от емблематичните си песни „Шурче“, по текст на Найден Андреев, слизайки сред публиката.
   След концерта тя прие топло и мило кубратската група. В срещата бе акцентувано върху осъществяването на идеята за изграждане на паметник на Хан Кубрат в град Кубрат. Председателят на сдружението Кирил Калчев запозна Лили Иванова, която е сред инициаторите на идеята, с осъществяваната широкоразяснителна работа сред населението за набиране на средства и за предстоящите инициативи в тази насока.

 

Назад