В община Кубрат стартира санирането на многофамилни жилищни сгради

   В Кубрат започна санирането на многофамилни жилищни сгради. В откриването участваха кметът на община Кубрат инж. Бюрхан Исмаилов, неговият заместник инж. агр. Красимир Великов, главният експерт в Областна администрация - Разград Акиф Джевадил, служители от общинската администрация в Кубрат, проектанти, изпълнители.
   По Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в Кубрат са регистрирани общо 5 сдружения на собственици. Санирането започна в два блока - „Хан Кубрат” и „Ангел Кънчев”. Първият е в централната част на града, а вторият в квартал „Възрожденци”. Строително-монтажните работи ще бъдат извършени от фирмите „Хидроизомат” АД и „Сорти 22” ДЗЗД. Те включват внедряване на енергоспестяващи мерки, като топлинно изолиране на външните стени, покриви и подове, подмяна на дограма /врати, прозорци/, обновяване на общите части на многофамилните жилищни сгради, като ремонт на покрив, фасада, освежаване на стълбищна клетка, въвеждане на енергоспестяващо осветление в общите части, конструктивно укрепване в случай на нужда и други.
   Срокът за изпълнение на всички дейности е 90 дни.

 

 

 

В община Кубрат стартира санирането на многофамилни жилищни сгради В община Кубрат стартира санирането на многофамилни жилищни сгради В община Кубрат стартира санирането на многофамилни жилищни сгради

Назад