Празник на тиквата и дюлята в с. Юпер

За четвърта година Община Кубрат, кметство Юпер и НЧ „Напредък – Юпер 1915“ организираха празник на дюлята и тиквата – „Тиквендюл“, под мотото „Есенно кулинарно вдъхновение с много ароматни и цветни спомени“.
На събитието присъстваха кмета на Община Кубрат Алкин Неби, председателя на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, кмета на селото домакин Петър Петров, кмета на с. Бисерци Алиш Арифов, общински съветници, местни общественици, жители и гости на селото.
В рамките на празника се проведе конкурс за най-добри ястия от дюля и тиква, изготвени от сръчните ръце на гостите от читалища, детски градини, клубове и потребителни кооперации. Тук бяха кулинари от селата Бабово, Нова Черна, Осенец, Медовене, Божурово, както и малките готвачи от Детска градина „Щастливо детство“ в град Кубрат. Категориите включваха салати и ордьоври, супи, основни ястия, десерти и тестени изделия, напитки, кулинарни вкусотии от двата плода заедно.
Имаше и награди за най-нестандартна и причудлива форма на тиква, арт-аранжировка на тиква или дюля, етновизия на трапезата. Сред най-оригиналните бяха супа и салата от тиква, кавърма в тиква, пълнени тикви с пилешко месо, тиквени кюфтета, крем-карамел и рачел от тиква и много други. Всички присъстващи имаха възможност да ги опитат.
Голямата награда „Тиквендюл 2022“ спечели заслужено колективът на Клуб „ХОБИ КАФЕ“ от русенското село Бабово.

 

 

 

Празник на тиквата и дюлята в с. Юпер Празник на тиквата и дюлята в с. Юпер Празник на тиквата и дюлята в с. Юпер

Назад