МКБППМН-Кубрат и малчуганите от СУ „Христо Ботев“ - Кубрат с общ призив: „Лято без агресия и насилие“

   Дни преди дългоочакваната ваканция малчуганите от ЦГОУД при СУ „Христо Ботев“ - Кубрат с възпитатели Павлинка Стоянова и Шенал Исмаил в партньорство с местната комисия проведоха импровизиран и спонтанен пленер на открито като рисуваха на тема „Щастливо и безопасно лято“ и казаха единодушно „Щуро и щастливо лято без агресия и насилие“. От рисунките на малките художници става ясно, че се надяват да имат дълги дни на игри на открито, да са повече заедно с приятели и близки, да се грижат повече за домашните си любимци и да избягват кавги, и напрежение, които са неизбежни, и възникват, когато има струпване на много хора.
   Децата ясно и категорично заявиха, че на насилието не трябва се отговаря с насилие, а да се търси винаги миролюбив начин за решаване на проблем и когато „думи вълшебни знаем, по тях се знаем“ да стане част от ежедневното общуване в което благодарността и извинението да са водещи.
   Малките художници получиха като подарък от позитивните папки на местната комисия, които връчи д-р Надие Карагьозова, като им пожела щуро и щастливо лято без агресия и насилие, точно същото, което те показаха с рисунките си и похвали най-старателния художник Берчан, който нарисува „тъмната и светла страна на лятото“ и пожела игрите да завършват с усмивка, а не с бой и обиди.

   МКБППМН-Кубрат

 

 

 

МКБППМН-Кубрат и малчуганите от СУ „Христо Ботев“ - Кубрат с общ призив: „Лято без агресия и насилие“ МКБППМН-Кубрат и малчуганите от СУ „Христо Ботев“ - Кубрат с общ призив: „Лято без агресия и насилие“ МКБППМН-Кубрат и малчуганите от СУ „Христо Ботев“ - Кубрат с общ призив: „Лято без агресия и насилие“

Назад