В кубратското село Равно малки и големи засаждаха бъдеще

   15 фиданки от градска липа и бор бяха засадени в централния парк на кубратското село Равно. Дръвчетата бяха осигурени със съдействието на секретаря на местното читалище „Стефан Караджа - 1928“ Сениха Ислямова.
   В засаждането се включиха трудолюбиви ученици от I-ви до VII-ми клас, кмета на селото Шинаси Абтулов, заедно със старши учителката към детската градина в Равно – база при ДГ „Щастливо детство“ в Кубрат, Мелда Абтулова, както родители и жители на селото.
   „Правим това за бъдещето на нашите деца, изказвайки личните си благодарности към организаторите на тази инициатива, защото тя е първа по рода си в нашето село. Надявам тази зелена кауза да продължи и за в бъдеще и в нея да се включват все повече хора от любимото ни село“, заяви кметът на Равно Шинаси Абтулов.
   „Да засадиш дърво и да оставиш следа е нещо, което всяко човешко същество трябва да изпита. Искаме децата ни да се влюбят в природата, защото, ние хората, защитаваме и се борим за това, което обичаме, а земята има нужда от нашата помощ“, заявяват с усмивка жителите на село Равно.

 

 

 

В кубратското село Равно малки и големи засаждаха бъдеще В кубратското село Равно малки и големи засаждаха бъдеще В кубратското село Равно малки и големи засаждаха бъдеще

Назад