Ученици запознаха с изделия на тема българска шевица секретаря на МКБППМН-Кубрат

   Ученици от кубратското СУ „Христо Ботев“ с ръководител Диана Илиева поканиха секретаря на местната комисия д-р Надие Карагьозова и я запознаха с изделия на тема българска шевица в подкрепа на превантивно-образователната програма на комисията „Сто поговорки - сто истини. Превенция чрез фолклор и народното творчество“.
   В импровизираната арт-работилница, един път седмично ученици от различни класове на доброволни начала се събират и под вещото ръководство на учителя по „Технология и предприемачество“, надграждат уменията усвоени по време на часовете като: тъкачество, везане, бродиране и изработване на различни декоративни предмети от комбинирани материали. По време на срещата талантливите момичета Есма, Гамзе, Изел, Мелда запознаха гостенката с изработени от тях изделия, част от които са дарени в инициативи с кауза и със самочувствие разказаха за отличията които имат към момента от участията в национални конкурси.
   В таланта на момичетата се убеди лично д-р Карагьозова, която си тръгна с пищно пано изработено от малките сръчковци и ги покани в местната комисия, за да получат от позитивните папки на комисията изписана с житейски мъдрости.
   Възпитаниците на Диана Илиева имат призови места в национални конкурси и участия в благотворителни каузи. Сериозната им и отговорна работа им носи специалната награда през 2020 година, когато в „Етъра“ (Габрово) се провежда националният конкурс „Мартеници от гайтани“. Щастливи и доволни са от включването им със собственоръчно изработени мартеници и събиране на средства за операцията на „Сами“ (кубратското синеоко мъниче), което обедини малки и големи с надеждата, скоро да чуе гласът на „мама“. Част от изработките им се радват и на успех зад граница. Техни връстници, включени в международната образователна програма проекта „Еразъм +“ с радост подаряват техни изделия на страните в които гостуват.
   Талантливите момичета дават сериозна заявка за още по-големи творчески проекти и са убедителни в това, защото изделията им говорят само по себе си, които стават все по- богати, по -сложни, по-наситени, по-образни.

   МКБППМН-Кубрат

 

 

 

Ученици запознаха с изделия на тема българска шевица секретаря на МКБППМН-Кубрат Ученици запознаха с изделия на тема българска шевица секретаря на МКБППМН-Кубрат Ученици запознаха с изделия на тема българска шевица секретаря на МКБППМН-Кубрат

Назад