Нова детска площадка за малчуганите в с. Бисерци

   Нова детска площадка, изградена изцяло с финансови средства на Община Кубрат, беше открита в кубратското село Бисерци.
   Лентичката на новата придобивка за центъра на селото беше прерязана от кмета на общината Алкин Неби и неговите заместници – Женифер Пойраз и Мирослав Йорданов, от председателя на Общинския съвет в Кубрат Хюсеин Юмеров, кмета на селото Алиш Арифов, родената в Бисерци д-р Селиме Карагьозова и други.
   Гостите бяха посрещнати по стар обичай с питка и сол, а след лисване на менчето с вода поздравления към тях бяха отправени от децата на Детска градина „Слънчо“, които приветстваха гостите с цветя, песнички и стихчета. За малчуганите пък бяха осигурени вкусни лакомства и цветни балони, които по-късно полетяха в есенното небе над Бисерци.
   „Дълго мечтаната от нас детска площадка вече е факт, за което благодарим лично на г-н Алкин Неби и г-н Хюсеин Юмеров, както и на екипа на Община Кубрат“, сподели кметът на селото Алиш Арифов.
   „Тук съм, за да се убедя с очите си дали новата придобивка за селото и децата отговаря на всички изисквания. Мога да заявя с увереност, че зад този успех стоят много хора, на които искрено благодаря, защото наистина е свършена добра работа“, заяви кметът Алкин Неби.
   „Общинският ни екип продължава с изграждането на такъв тип площадки, които да превърнат нашата община в едно приятно и по-приветливо място за живеене. В крайна сметка правим тези неща за нашите деца и те напълно го заслужават“, посочи общинският кмет, след което призова площадката в селото, а и всичко, което се изгражда в общината, да се пази, защото според него било по-лесно да се руши, отколкото да се пази изграденото с толкова труд и усърдие.
   Новоизградената площадка разполага с беседка, пейки за отдих, кошчета за смет, люлки, чешмичка, комбинирани детски съоръжения за деца от 0 до 12 години и ударопоглъщаща настилка. След откриването малки и големи се наслаждаваха на чисто новата придобивка и съоръжения за игра.

 

 

 

Нова детска площадка за малчуганите в с. Бисерци Нова детска площадка за малчуганите в с. Бисерци Нова детска площадка за малчуганите в с. Бисерци
Нова детска площадка за малчуганите в с. Бисерци Нова детска площадка за малчуганите в с. Бисерци Нова детска площадка за малчуганите в с. Бисерци

Назад