Тайбе Юсеин с Почетния знак на президента

   Една от най-изявените ни състезателки по борба – Тайбе Юсеин, беше удостоена от държавния глава Румен Радев с Почетния знак на президента по случай Деня на българския спорт.
   "Нашите спортисти неведнъж са ни карали да се чувстваме горди като българи и години наред разнасят славата на родината ни по света.", заяви президентът Радев.
   Боркинята е родом от кубратското село Мъдрево. Има два сребърни и един бронзов медал от световни първенства. Държавна шампионка за девойки и жени. На 25 октомври 2018 година става световна шампионка по свободна борба в категория до 62 килограма като надделява над японката Юкако Кавай с 6:2. През 2018 година е избрана за Спортист на годината на България.
   "В Деня на българския спорт държавният глава поздрави всички спортистите, треньорите, преподавателите и спортните деятели за вложените сили, енергия и талант в каузата на спорта. Като общество сме длъжници на нашите деца за създаването на условия и възможности за масов спорт, защото той носи здраве и изгражда пълноценни граждани на обществото.", посочи Румен Радев.
   Световната шампионка от Мъдрево е напълно възстановена след претърпяната операция преди повече от половин година и се подготвя усилено за Олимпийските игри в Токио.

 

 

 

Тайбе Юсеин с Почетния знак на президента Тайбе Юсеин с Почетния знак на президента

Назад