Първокласници от Кубрат съвместно с МКБППМН-Кубрат: Добрият човек прави другите щастливи и се грижи за тях

   Най-малките доброволци, които изразиха желание да са част от инициативите на местната комисия за тази година са възпитаниците на Цветомира Стоянова, класен ръководител на 1 „б“ клас при СУ „Христо Ботев“ - Кубрат.
   С наближаването на международния ден на щастието - 20 март, малчуганите от първи клас интерпретираха разбирането си за добротата. Според тях това е грижа и топло отношение към другия. Добротата е уважение към нашите учители, родители, възрастни и връстници, казват още малките коментатори. С подходящи снимки, първокласниците убедително показват, че разбират правилно добрата постъпка.
news/news_id_1840.php   С мото „Добротата е в нас и около нас! С добротата - Светът е много по-красив“!, първокласниците канят всички да са част от по-добрия Свят, в която има място за всички и хората трябва да са щастливи и сплотени.
   „От години си сътруднича с местната комисия, даже без излишна скромност ще призная, че съм първата, която покани комисията за партньор в лицето на нейния секретар д-р Н. Карагьозова преди години и се радвам, че през годините развихме това сътрудничество привлече и други колеги. Темите, които поставя местната комисия са винаги актуални и свързани с личностното развитие на децата, няма как да останеш безразличен и да не ги мултиплицираш под една или друга форма в клас. От началото на годината отделяме минути в часа на класа, по изобразително изкуство и си говорим за символите на добротата. Темата е изключително емоционална и ни увлече да изготвим плакат със символи на доброта по случай 20 март - международния ден на щастието и в подкрепа на превантивно-образователната компания на нашия партньор „Ценности и добродетели“, сподели Цветомира Стоянова и добави „ в годината на пандемия, която постави живота на паузи, имаме нужда да си припомним извечните човешки ценности и добродетели“

   МКБППМН-Кубрат

 

 

 

МКБППМН-Кубрат с благодарствено писмо до кмета на Кубрат

Назад