Секретарят на МКБППМН поздрави библиотекарките от Кубрат

   На 10 юли 2018 година, секретарят на МКБППМН изненада библиотекарките в Кубрат. Повод за посещението и стана тяхната лятна инициатива „Лятно училище по култура“, която впечатли д-р Н. Карагьозова, която е автор на десетки статии свързани със света на децата и акценти в разработките й са идеите на позитивната педагогика, необходима за по-ефективно съвременно образование, възпитание и превенция. На инициаторките - Антония Христова, Стефка Явашева и Милена Димитрова, Карагьозова подари папки с позитивни послания от името на МК, поздравително писмо и брой от сборника „Детско правосъдие и правата на детето“, в който са включени материали на д-р Надие Карагьозова и са подходящи за дискутиране с деца. Ето какво каза още за посещението си д-р Карагьозова:
   „Лятото - колкото силно е чакано и желано от малчуганите, за много родители и най-вече за работещите е притеснение, защото няма кой да гледа децата им, а това да са в сигурна и защитена среда, докато са на работа е голямо облекчение за тях. За това с края на учебната година идват и вълненията – как и къде ще прекара лятото моето дете. В тази връзка, като педагог винаги съм препоръчвала и одобрявала летните занимания за деца осигурени от различни центрове за работа с деца, едно време имаше детски лагери - те вършеха чудеса макар и за кратък период от време. Библиотеките и читалищата носят особен дух на знание, творчество и мъдрост от векове. Днес те излъчват не по малко дух и в тази връзка оценявам усилията на работещите в тях да ги превърнат в средище за лятно училище, прекрасна възможност за осмисляне на свободното време, среща с приятели и връстници и пътуване в света на знанието и творчеството, а знанието е превенция, подготвения човек по-лесно и бързо реагира в трудна ситуация и знае как да се предпази и да е полезен не само за себе си, но и за околните.
   Като педагог съм приятно впечатлена от полезната инициатива на библиотекарките и за това днес ги поздравих за лятното им начинание и пожелах на тях и малките им приятели наситени с хубави емоции моменти“.

   МКБППМН-Кубрат

 

 

 

Секретарят на МКБППМН поздрави библиотекарките от Кубрат Секретарят на МКБППМН поздрави библиотекарките от Кубрат Секретарят на МКБППМН поздрави библиотекарките от Кубрат

Снимки: Радослав Стойков

 

Назад