Клуб „Емпатия“ към МКБППМН-Кубрат награди деца с принос в превантивната работа

   25 деца, редовни участници в инициативите на МКБППМН-Кубрат на 4 юни 2018 година получиха награди за активно участие и принос в популяризирането на дейности за ефективна превенция срещу насилието, агресията, дрогата, омразата, враждебността и др. Спортът и изкуството (музика, литература, рисуване, танци и др.) са дейности не само за творческо израстване на децата със заложби, но и успешни форми за осъществяване на различни правантивни послания. От години МКБППМН-Кубрат е последователна в реализирането и излъчването на послания, обединени в програмата „Превенция на агресията чрез позитивни начинания и позитивна подкрепа“. Реализирани са десетки успешни конкурси, информационно-образователни срещи, които са мултиплицирани и от други общини.
   6 деца с активна спортна дейност, получиха купи за старанието и популяризарането на спорта сред деца в конфликт със закона. Спортът не е само начин на живот и мислене, но и прекрасна възможност за оползотворяване на свободното време и насочване на излишната енергия на деца, които трудно организират времето си за учене и отдих.
   19 деца, сред тях - художници, танцьори, репортери, изпълнители си тръгнаха също с награди в знак на благодарност и положени усилия в популяризирането на дейността на местната комисия на областно и национално ниво. Творби на малки художници от Клуб „Емпатия” гостуваха в регионалната библиотека „Боян Пенев” в Разград по случай седмицата на гората и международния ден на Земята. Репортерът на Клуб „Емпатия“, Ива Митева е носител на втора награда от национален журналистически конкурс за репортаж на тема „Доброволчеството - възможност за избор и добротворчество“. Талантливата Александра Овчарова, която се занимава професионално с пеене е участник в тазгодишното издание на „Живот без дрога“. „И както се вижда, това са деца - добрите примери от ежедневието, от които имаме нужда и за нас възрастните остава да им благодарим, да ги насърчаваме и вдъхновяваме за още по големи и добри дела“, каза в края на срещата д-р Надие Карагьозова-секретар на МК и ръководител на Клуб „Емпатия“.

 

 

 

Клуб „Емпатия“ награди деца с принос в превантивната работа Клуб „Емпатия“ награди деца с принос в превантивната работа Клуб „Емпатия“ награди деца с принос в превантивната работа
Клуб „Емпатия“ награди деца с принос в превантивната работа Клуб „Емпатия“ награди деца с принос в превантивната работа Клуб „Емпатия“ награди деца с принос в превантивната работа

Назад