Обсъдиха изграждането на паметник на хан Кубрат в града

   В заседателната зала на община Кубрат се състоя среща на ръководствата на СНЦ "Гражданско сдружение Кубрат" и община Кубрат. В нея взеха участие кметът Алкин Неби, неговият заместник Орхан Мехмед, председателят на общинския съвет Хюсеин Юмеров, началникът на отдел "ПКТО" в общината Здравко Вутов, главният архитект на община Кубрат арх. Стефан Обрешков, председателят на сдружението Кирил Калчев, председателят на инициативния комитет за изграждане на паметник на хан Кубрат Ахмед Мерданов, секретарят на сдружението Светломир Киров.
   Поводът бе изграждането на паметник на хан Кубрат в града. Двата проекта бяха детайлно представени от арх. Обрешков. Състоя се полезна дискусия по тях. Стигна се до мнението специална комисия от специалисти да вземе крайното решение. Има вероятност в нея да се включи и известния историк Божидар Димитров. След като през есента на миналата година той не можа да посети Кубрат, сега отново е изявил желание за това. В следващите дни ще стане известна евентуалната дата на посещението му.
   Двата проекта ще бъдат изложени във фоайето на общинската администрация и жителите на общината ще могат да ги разгледат и споделят мнението си. И във Фейсбук те вече дават своите предпочитания.

 

Назад