Посрещане на световен шампион по муай-тай в Мъдрево

   Десетки жители на село Мъдрево посрещнаха с химна на България, цветя и бурни овации най-младият световен шампион по муай-тай Али Юзеир, който е родом от село Мъдрево. 18-годишният състезател на варненския клуб "Вокил" спечели световната титла в категорията до 67 кг при мъжете в Кралство Тайланд.
   Празника в Мъдрево откри кметът Салим Мустафа, който поднесе поздравителен адрес и статуетка на лъв-символизиращ силата и успеха. Шампионът бе уважен и от заместник-кмета на Кубрат Орхан Мехмед. На победителя бе връчен поздравителен адрес от името на кмета Алкин Неби. Шампионът получи поздравления от роднините си, от общински съветници, както и от всички жители на Мъдрево. Освен близките си шампионът бе придружен и от неговата приятелка - Румина Георгиева, която също е шампион по кикбокс.
   Празника в селото продължи на площада, с много музика и пъстри хора. "За нас Али Юзеир и Тайбе Юсеин са символи. Винаги ще заставаме зад тях и ще ги подкрепяме. Гордеем се, че от селото ни има толкова много успели спортисти и велики личности", каза кметът Салим Мустафа.

 

 

 

Посрещане на световен шампион по муай-тай в Мъдрево Посрещане на световен шампион по муай-тай в Мъдрево Посрещане на световен шампион по муай-тай в Мъдрево

Назад