Електронен алманах издадоха кубратските творци

   Местните творци от Кубрат отбелязаха подобаващо Международния ден на поезията - 21 март. Гост на вечерта бе известният поет и сатирик Дулинко Дулев от Разград.
   С кратко слово проявата бе открита от секретаря на местното читалище Гинка Денчева. След това бе представено първото електронно издание на местните творци със заглавие "Кубратски гласове". Главната заслуга за появяването му е на Здравко Вутов - началник отдел "ПКТО" в община Кубрат. Той последователно представи биографиите и някои произведения на включените в алманаха 21 членове на местния клон на Конфедерацията на българските писатели и на клуба на хумориста "Жарава" в града. Сред тях са и почетните членове на клуба Борис Арнаудов от София, Валери Александров - ВАЛЕКС от Русе, Велко Велков и Дулинко Дулев от Разград. Някои от присъстващите автори прочетоха част от най-новите си произведения.
   Накрая свои творби прочете Дулинко Дулев. В скоро време електронното издание ще бъде качено на сайтовете на община Кубрат и на Конфедерацията на българските писатели.

 

 

 

Електронен алманах издадоха кубратските творци Електронен алманах издадоха кубратските творци Електронен алманах издадоха кубратските творци

Назад