Втори семинар в Кубрат, посветен на Международния ден за борба с диабета

   В спортната зала в Кубрат се проведе втория семинар, посветен на Международния ден за борба с диабета - „Жените и диабета”. Той бе организиран от СНЦ „Диабет - Кубрат” и „Балмед” ООД и премина под патронажа на кмета на община Кубрат Алкин Неби.
   Семинарът бе открит от председателят на СНЦ „Диабет - Кубрат” Христо Антонов. Прочетено бе приветствие от Сър Майкъл Хърст - президент на Международната диабетна федерация. Лекция на тема „Какво научихме за диабета” изнесе Таня Ангелова - представител на „Балмед” ООД за България. Тя говори още за жените и диабета и запозна присъстващите с последните новости, приети на ХI конгрес на Българската диабетна асоциация. Лекция „Петте ”К” на храненето при диабет” с презентация изнесе д-р Красимир Хаджилазов от ВМА - София.
   В община Кубрат около 2 000 души са диагностицираните диабетици, стана ясно от Христо Антонов. И може би още 2 000 са недиагностицираните - каза още той. Тенденцията е техният брой да се увеличава. В страната заболелите от диабет са около 500 000.
   Накрая всички желаещи си направиха ехографско изследване на щитовидната жлеза.

 

 

 

Втори семинар в Кубрат, посветен на Международния ден за борба с диабета Втори семинар в Кубрат, посветен на Международния ден за борба с диабета Втори семинар в Кубрат, посветен на Международния ден за борба с диабета

Назад