Начало » Национални конкурси » Национален конкурс "Хумор и сатира" 2010 г.

 

Национален конкурс "Хумор и сатира" 2010 г.

ВМЕСТО ДА УМРЕМ ОТ ГЛАД, НЕКА ДА УМРЕМ ОТ СМЯХ!

 

Четвъртото издание на Националния конкурс за хумор и сатира „Кубрат 2010”, организирано от община Кубрат, БНР – програма „Христо Ботев” и клуба на хумориста „Жарава”, тази година предизвика много голям интерес. На награждаването в Ритуалната зала в Кубрат дойдоха участници от София, Варна, Бургас, Враца, Габрово, Трявна и други.

 

Имаше и присъствие от Разградска област – Дулинко Дулев, Христо Велчев, Ангел Николов, Ирина Петрова, Светломир Киров, Павел Павлов, Димитър Атанасов, Стоян Черников. Тазгодишният конкурс премина под девиза „Вместо да умрем от глад, нека да умрем от смях”. Този път тържественото награждаване започна с издигане на националния флаг и на знамето на клуб „Жарава” от Димитър Атанасов и от Борис Арнаудов, председател на журито, директор програма в БНР. На откриването присъстваха кметът на Кубрат Ремзи Халилов, кметът на Бяла, заместник-кметът на Кубрат д-р Красимир Манолов, Феодора Илиева и др. Открита бе и изложба с карикатури на участниците и бяха наградени най-добрите карикатуристи от Борис Арнаудов.

 

След това имаше специална програма от местни самодейци и колективи. Ученичката Павлина Младенова изпълни песен на Лили Иванова, бяха изпълнени и творби на участници в конкурса, изви се северняшки танц. Журито награди отличените за поези и проза.

 

 

Награди:

 

Поезия:

I - Росен Друмев - гр. Бургас

II - Борислав Ганчев - гр. Хисаря

III - Борис Цветанов - гр. Долна Оряховица

Поощрение - Димитър Атанасов - гр. Кубрат

Поощрение - Кръстю Дамянов - гр. Враца

 

Проза:

I място - Христо Станчев - гр. Кърджали

II място - Калин Калинов - гр. Асеновград

III място - Александър Щинков - гр. Кърджали

Поощрение - Георги Ведроденски - гр. София

 

Карикатура:

I място - Иван Кутузов - гр. София

II място - Майя Чолакова - гр. София

III място - Христо Велчев - гр. Разград

Поощрение - Петко Петков - гр. Габрово

 

 

 

Националeн конкурс "Хумор и сатира" 2010 г. Националeн конкурс "Хумор и сатира" 2010 г. Националeн конкурс "Хумор и сатира" 2010 г.
Националeн конкурс "Хумор и сатира" 2010 г. Националeн конкурс "Хумор и сатира" 2010 г. Националeн конкурс "Хумор и сатира" 2010 г.